El festival

El Festival Internacional de Música de Cadaqués és el segon més antic de la Costa Brava i aquest any arriba a la seva 51ª edició. Un veritable èxit de trajectòria, constància i manifestació de la voluntat d’un poble i el seu compromís amb la cultura i amb la tradició, recollint any rere any el testimoni dels que el van fer néixer i dels que l’han anat nodrint, i que segueix en constant evolució.

Des de la seva fundació al 1970, només tres edicions no s’han celebrat per diferents motius. La darrera vegada ha estat a l’any 2020, en que ens hem vist afectats per una pandèmia global, que a hores d’ara encara ens te condicionats. Malgrat això, al 2021, l’Ajuntament de Cadaqués va fer una aposta per mantenir viva la continuïtat del festival, amb una edició encara que molt modesta, amb els seus trets característics i amb vocació de projectar-se cap a la 50ena edició, en un 2022 en el que depositem totes les esperances.

L’aposta per la música de qualitat, tant de joves valors com d’artistes reconeguts internacionalment, marca un any més, la programació del Festival Internacional de Música de Cadaqués.

La 50a edició del Festival Internacional de Música de Cadaqués, tindrà lloc entre el 15 i el 24 de Juliol, proposant un total de 19 concerts o activitats amb continuïtat durant els dies del festival. Una varietat de propostes en diferents espais de Cadaqués, adreçades sobretot, a la gent que viu, estiueja o visita Cadaqués.

El festival estrena nou director en la figura de Philippe Do (https://philippedo.com), tenor reconegut internacionalment (Scala de Milá, Opéra de Paris, Covent Garden de Londres, Bolchoi de Moscú, Lincoln Center de New York…) ara amb seu a Cadaqués.

Per aquesta 50a edició, volem emmirallar-nos en la història popular i la tradició artística de Cadaqués, posant l’èmfasi en la seva singularitat, en la seva màgia i en l’alegria de viure que s’hi respira. Cadaqués també és un poble que estima les trobades i les relacions entre les persones. Infinitat de trobades històriques, humanes, insòlites, inesperades i fins i tot algunes d’improbables… Des d’un Salvador Dalí convivint amb algun hippy arribat d’arreu d’Europa, passant per personatges entranyables, fins a artistes i artesans, gent humil, anònima o estrangera… Cadaqués ens inspira pel seu magnetisme i l’encís que la fan ser única.

Els artistes d’aquesta edició ja coneixen i estimen Cadaqués, però no hi han actuat mai. Volem que els artistes i el públic es trobin en llocs inhabituals i plens d’història, lluny dels formalismes de determinades sales de concert.

Cada concert serà un esdeveniment insòlit fruit d’una conjunció improbable entre un espaitemps, una obra i persones diverses. Una manera de connectar amb la tradició “surrealista” que forma part de l’ADN de Cadaqués. La nostra premissa per aquesta edició: gran qualitat musical, bona convivència, compartir experiències i bon humor.

L’equip del festival de música de Cadaqués

ORGANITZA

AJUNTAMENT DE CADAQUÉS

PRODUCCIÓ

RGB MUSIC

COMUNICACIÓ

PRODIFUSIÓ

CARTELL

PARVINE CURIE / ERIKA PRÜFERT

GRÀFICA

 AEIOU.CAT

Tots els cartells

2023
Ves al contingut