PACO PEÑA

Image
PACO PEÑA
19 de juliol, 22.00 h
Sala de l'Amistat
20€

FLAMENC

amb l'actuació de Ángeles Toledano
 

Paco Peña encarna tant l'autenticitat com la innovació al flamenc. Com a guitarrista, compositor, dramaturg, productor i mentor artístic ha transformat les percepcions d'aquesta forma d'art espanyola arquetípica. Nascut a la ciutat andalusa de Còrdova, Paco Peña va començar a aprendre guitarra amb el seu germà amb 6 anys i va fer la primera aparició professional amb 12 anys. El 1995 The New York Times va declarar que: “El Sr. Peña és un virtuós, capaç d'enlluernar tota una audiència. No hi ha cap guitarrista que tingui un domini de l’instrument com ell”. A més, els lectors de la revista America's Guitar van jutjar Paco Peña com el millor guitarrista flamenc de l'any durant cinc anys consecutius.

Des del 1970, Paco Peña ha actuat regularment amb la seva pròpia companyia de ballarins, guitarristes i cantants. La Companyia de Ball Flamenc Paco Peña ha portat el flamenc a l'àmbit del teatre musical, amb temporades regulars a Londres (Royal Festival Hall, Sadler's Wells Theatre i Barbican) i aparicions a festivals d'Edimburg, Adelaida, Amsterdam, Atenes, Israel, Istanbul, Singapur. i Hong Kong. El 1997, Paco Peña s'enorgullia de ser nomenat Oficial de la Creu de l'Ordre del Mèrit Civil, i el maig de 2012, estava emocionat de rebre la Medalla d'Or a les Arts per part del Centre John F. Kennedy per a les Arts Escèniques a Washington: aquests honors van ser atorgats pel rei Joan Carles d'Espanya.

Ángeles Toledano va nèixer a Villanueva de la Reina el 1995. Amb tan sols 20 anys entra a la companyia de l'il·lustre guitarrista cordovès Paco Peña, amb qui ha realitzat gires per Holanda actuant a Delamar Theater d'Amsterdam, Nieuwe Luxor Theater de Rotterdam o la Philharmonie de Harleem amb els espectacles "Patrias" i "Requiem per la Terra".

En els darrers anys algunes de les seves actuacions més representatives han estat a l'Auditori Nacional de Música de Madrid acompanyant el cèlebre cantaor Arcàngel, la Nit Blanca de Còrdova juntament amb Remedios Amaya o el festival MISA (Music in the Summer Air) a l'espectacle " Claroscur" d'Ángel Muñoz a la ciutat de Xangai (Xina)

Image

© 2024 Festival Internacional de Música de Cadaqués. Tots els drets reservats.