El Festival

 del 4 al 15 d'agost

El Festival Internacional de Música de Cadaqués arriba a la seva 47a edició amb pas ferm. El segon més antic de la Costa Brava, nascut al 1970. Un veritable èxit de trajectòria, constància i manifestació de la voluntat d'un poble i el seu compromís amb la cultura i amb la tradició, recollint any rere any el testimoni dels que el van fer néixer i dels que l'han anat nodrint, i que segueix en constant evolució.

Després de superar els anys difícils pel que fa a la situació socioeconòmica general, el Festival segueix fent passes endavant respecte a aquests anys de recessió i optimització, i pot seguir fent una proposta més ambiciosa en tots els sentits. Una millora en la proposta artística, mantenint i aprofundint en la integració de les diferents corrents que han anat definint la història i el llegat del festival. Aquest any, els principals noms són JARABE DE PALO, NOA, L’ORQUESTRA DE CADAQUÉS AMB MAYTE MARTÍN, MISHIMA, ELECTRO DELUXE I EL PETIT DE CAL ERIL.

Seguint la tradició amb que va néixer el festival, l’artista plàstic que aquest any cedeix la seva obra com a cartell oficial del festival és ALBERT SERRA.

La 47a edició del Festival Internacional de Música de Cadaqués, tindrà lloc entre el 4 i el 15 d'agost, proposant una vintena d'actuacions, activitats pedagògiques, amb música cada dia  i una varietat de propostes per a totes les franges d’edat en diferents espais de Cadaqués, adreçades sobretot, a la gent que viu, estiueja o visita Cadaqués durant la primera quinzena d’agost.

L’Església de Santa Maria de Cadaqués –on va néixer el festival a l’Agost de 1970-, serà un dels espais de concerts i activitats de pagament, junt amb la Sala de l’Amistat i Sa Conca, que és on es realitzaran els concerts de gran format i convocatòria.

El festival ofereix gran varietat de propostes gratuïtes en espais emblemàtics de la població: Passeig, Portlligat i Portitxó

Image
Image

Aquest any, el cartell ha estat realitzat pel cineasta Albert Serra.

Albert Serra (Banyoles, 1975) és un director i productor de cinema català. El seu primer llargmetratge és Crespià, the film not the village (2003), no estrenada comercialment. Honor de cavalleria (2006), la seva segona pel·lícula, va ser present al Festival Internacional de Cinema de Canes d'aquest mateix any. El 2013 va guanyar el Lleopard d'Or al Festival Internacional de Cinema de Locarno gràcies a la pel·lícula Història de la meva mort, una adaptació que barreja el mite de Dràcula, Casanova i  els llibertins del s. XVIII.

La muerte de Luis XIV, estrenada en 2016, ha estat aclamada a tot França. És considerat una de les figures més originals del panorama europeu recent.

© 2019 Festival Internacional de Música de Cadaqués. Tots els drets reservats.