Marco Mezquida "Talismán"

Image
MARCO MEZQUIDA "TALISMÁN"
13 d'agost 2021, 22.00 h 
Petit Sa Conca
22€
* L'entrada dona accés al recinte i a una cadira que serà assignada segons l'ordre d'arribada. L'organització es guarda el dret a canviar el format d’accés al recinte si les restriccions del moment ho permeten.
Els assistents als concerts de Sa Conca poden gaudir del servei de bar. Estarà obert a partir de les 20.30 h.
Pocs músics poden, als 33 anys acabats de fer, lluir un full de serveis amb 23 discos com a titular i 45 com a sideman. En el cas del pianista i compositor Marco Mezquida (Maó, 1987), tot això ha suposat la sembra per recollir el fruit en els onze temes que donen vida a Talismán, l'obra més entregada i personal de totes les que porten la seva signatura.

Un disc que, com el seu nom indica, és una mena d'amulet en el qual convergeixen èpoques, estils i sons diversos, que el converteixen en un fetitxe i un providencial revulsiu de la música ibèrica.

Com un alquimista, Marco Mezquida integra en la seva poció sonora l'esperit de mestres del clàssic ibèric com Granados, Turina o Albéniz, el dels romàntics Liszt, Chopin o Ravel, i tendeix ponts amb el popular i folklòric a través de referències actuals com Eliseo Parra o Coetus, o amb el contemporani i sofisticat d'un gegant com Keith Jarrett.

És la combinació bàsica de tots aquests elements i identitats, on conviuen el clàssic i el contemporani, el tradicional i el modern, el jazz i la cançó, el que defineix el so únic i personal de Marco Mezquida i es trasllueix en el seu disc més vital , lluminós i mediterrani. En una era global, on no hi ha lloc per etiquetes ni cotilles, Talismán respon amb naturalitat com un cant de llibertat absoluta.

Talismán suposa, a més, un treball que consolida el procés de maduresa d'una formació que va tenir origen en un projecte d'encàrrec - Los Sueños de Ravel - i que s'ha acabat convertint en un senyal d'identitat artística per a Marco. Amb la inventiva i l'originalitat del polifacètic Aleix Tobías a les percussions, i la imaginació i intensitat del prodigiós Martín Meléndez al violoncel, Marc estableix una trama de complicitats que deriven en un so de trio tan original com únic.

Per tot això, i moltes coses més que només es poden apreciar a través de l'escolta atenta i detallada de el disc, Talismán és una d'aquelles obres que estableixen un abans i un després en la carrera de qualsevol artista. I si parlem de Marco Mezquida, un músic amb tot el futur per davant, el que ens ofereix és realment encoratjador.
Sa Conca, un escenari emblemàtic dels festivals de la Costa Brava

© 2021 Festival Internacional de Música de Cadaqués. Tots els drets reservats.