Marco Mezquida "Talismán"

Image
MARCO MEZQUIDA "TALISMÁN"
13 d'agost 2021, 22.00 h 
Petit Sa Conca
22€
* L'entrada dona accés al recinte i a una cadira que serà assignada segons l'ordre d'arribada. L'organització es guarda el dret a canviar el format d’accés al recinte si les restriccions del moment ho permeten.
Els assistents als concerts del Petit Sa Conca poden gaudir del servei de bar, el qual únicament disposarà de begudes. Estarà obert a partir de les 20.30 h.
Pocs músics poden, als 33 anys acabats de fer, lluir un full de serveis amb 23 discos com a titular i 45 com a sideman. En el cas del pianista i compositor Marco Mezquida (Maó, 1987), tot això ha suposat la sembra per recollir el fruit en els onze temes que donen vida a Talismán, l'obra més entregada i personal de totes les que porten la seva signatura.

Un disc que, com el seu nom indica, és una mena d'amulet en el qual convergeixen èpoques, estils i sons diversos, que el converteixen en un fetitxe i un providencial revulsiu de la música ibèrica.

Com un alquimista, Marco Mezquida integra en la seva poció sonora l'esperit de mestres del clàssic ibèric com Granados, Turina o Albéniz, el dels romàntics Liszt, Chopin o Ravel, i tendeix ponts amb el popular i folklòric a través de referències actuals com Eliseo Parra o Coetus, o amb el contemporani i sofisticat d'un gegant com Keith Jarrett.

És la combinació bàsica de tots aquests elements i identitats, on conviuen el clàssic i el contemporani, el tradicional i el modern, el jazz i la cançó, el que defineix el so únic i personal de Marco Mezquida i es trasllueix en el seu disc més vital , lluminós i mediterrani. En una era global, on no hi ha lloc per etiquetes ni cotilles, Talismán respon amb naturalitat com un cant de llibertat absoluta.

Talismán suposa, a més, un treball que consolida el procés de maduresa d'una formació que va tenir origen en un projecte d'encàrrec - Los Sueños de Ravel - i que s'ha acabat convertint en un senyal d'identitat artística per a Marco. Amb la inventiva i l'originalitat del polifacètic Aleix Tobías a les percussions, i la imaginació i intensitat del prodigiós Martín Meléndez al violoncel, Marc estableix una trama de complicitats que deriven en un so de trio tan original com únic.

Per tot això, i moltes coses més que només es poden apreciar a través de l'escolta atenta i detallada de el disc, Talismán és una d'aquelles obres que estableixen un abans i un després en la carrera de qualsevol artista. I si parlem de Marco Mezquida, un músic amb tot el futur per davant, el que ens ofereix és realment encoratjador.
Sa Conca, un escenari emblemàtic dels festivals de la Costa Brava

© 2024 Festival Internacional de Música de Cadaqués. Tots els drets reservats.