Jean-Pierre Dupuy i Pilar López-Carrasco. Piano Duo “7 visions de l’Amen” – Olivier Messiaen

Image
JEAN-PIERRE DUPUY i PILAR LÓPEZ-CARRASCO.
Piano Duo “7 visions de l’Amen” – Olivier Messiaen

7 d'agost, 19.30 h
Portlligat
Gratuït

Concert de duo de piano, a càrrec de dos referents amb llarga trajectòria, que abordaran l’obra del compositor francès Olivier Messiaen, un dels més influents del Segle XX.

L’obra aborda les diferents accepcions i significats de la paraula “Amen”.

"Amen" engloba quatre significats diferents:

  • Amen, que així sigui!, l'acte creador
  • Amen, jo em sotmeto, jo accepto. Que es faci segons la vostra voluntat!
  • Amen, el desig, l'anhel, que així sigui. Que Vós us doneu a mi i jo a Vós.
  • Amen, això és així, tot està establert per sempre, consumat al Paradís.


Jean-Pierre Dupuy

Després de realitzar estudis musicals a París, on  va ser alumne principalment de Magda Tagliaferro, Jean-Pierre Dupuy va seguir la carrera de pianista i director d'orquestra, dedicant-se de ple a la música dels segles XX i XXI. La concepció dels seus recitals resulta, en moltes ocasions, molt diferent a la dels concerts tradicionals de piano, i en ells ofereix una programació que obeeix a l'entorn, sempre en transformació, de la creació contemporània.

Pianista, performer i director, la seva originalitat i capacitat d'inventiva el situen a l'avantguarda de les iniciatives que es duen a terme en aquest àmbit i fan d'ell un dels intèrprets de piano més importants i imprescindibles de l'actualitat.

La seva trajectòria de solista el porta amb regularitat als escenaris internacionals més reconeguts i a tocar sota la direcció d'eminents directors com: Bruno Maderna, Pierre Boulez, Luciano Berio, José Ramón Encinar, Gilbert Amy,  Josep Vicent, Odón Alonso, Daniel Tosi, Pierre Colombo, Gianandrea Noseda, Juan Pablo Izquierdo, Manuel Galduf, Boris de Vinogradov, Antoni Ros Marbà, Lucas Foss….etc.

És fundador i director del conjunt Solars Vortices, en col·laboració amb el Ministeri de Cultura francès. Jean-Pierre Dupuy ha promogut i estrenat un gran nombre d'obres (més de 600) entre les que destaquen les dels compositors Tomás Marco, Luis de Pablo , John Cage, Giacinto Scelsi, Francisco Guerrero, Josep Maria Mestres Quadreny, Henry Cowell, Joan Guinjoan, Bruno Maderna, Alberto Posadas, Anna Bofill, Karlheinz Stockhausen, etc. Gran difusor cultural, Jean-Pierre Dupuy ha donat a conèixer una infinitat d'obres de compositors espanyols i catalans al món sencer en la seva condició de solista, performer i director.

El 2011 forma duo amb Harry Sparnaay. A més, complementa la seva carrera amb una important activitat pedagògica en forma de cursos, tallers d'interpretació i classes magistrals.

Figura com a professor convidat en diverses universitats dels Estats Units i el Japó.

És director artístic de les edicions musicals Jean-Pierre Dupuy Éditions i compta amb una àmplia discografia que sempre ha estat acollida amb entusiasme per la premsa internacional.
Pilar López-Carrasco 

Formada a l'Acadèmia Franz Liszt de Budapest i becada pel Govern Hongarès. Primer Premi en el XI Concurs Internacional de Piano de Música Contemporània Xavier Monsalvatge . Ha actuat com a solista en  importants festivals com Matinées du Piano a Orléans, Festival de Música y Danza de Granada (Auditori Manuel de Falla), Quincena Musical de San Sebastián, Auditori de Barcelona (Grec 2000), Festival Internacional de Música de Santander,Peralada, Liubliana ...

Image
Image
Image

© 2018 Festival Internacional de Música de Cadaqués. Tots els drets reservats.